|
archiaurea arhitektonski forum
|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
let4mi osvajac konkursa!

|
Posted: Sun Jun 17, 2007 6:56 pm Post subject: |
|
|
pa verovatno prodaju oni gusari po gradu... imas ih po uglovima, haustorima i podzemnim prolazima
znas vec - ispod palate Albanije, u K.Aleksandra kad krenes ka faxu - pored velikog Tasha, u Knezu... ili pitas nekog od drushtva ko ti je blizu... mozda ima...
nego... nemo ovde da skrecemo sa teme... _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
super chick osvajac konkursa!

Joined: 23 May 2006 Posts: 623 Location: Blok brate Bruklin brate
|
Posted: Sun Jun 17, 2007 7:41 pm Post subject: |
|
|
Mislim da je ovde dozvoljeno da se skrece sa teme na temu.Nego da li se na i jednom topicu drzimo teme.
Tram ugl na netu moze da se nadje,ovako ne znam.Premijera je bila u Domu Sindikata i ljudi su trazili da pusti josh jednom (mozda lazem mozda je bio Dom Omladine) _________________ Do you want some beer?How 'bout some ether?...never mind |
|
| Back to top |
|
 |
tram princess Leia

|
Posted: Sun Jun 17, 2007 7:56 pm Post subject: |
|
|
ok hvala, to me je i interesovalo, dal ima kod drugara pirata.
a za skretanje s teme... mislim da je jos davno neko od nadredjenih i zvanicno izjavio da su oftopici skroz cool  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Bukinjo shtrewber
|
Posted: Sun Jun 17, 2007 8:17 pm Post subject: |
|
|
mislim, realno,
da nema offtopica da li bi bilo postova na ovom forumu ???? ahahaha |
|
| Back to top |
|
 |
let4mi osvajac konkursa!

|
Posted: Sun Jun 17, 2007 10:01 pm Post subject: |
|
|
@Super Chick - Premijera bila u Domu Omladine... drugari sa DZ ...
EDIT
pre neki dan sam pogledao i pretechu Jet Set-a, tj. studentski rad istog autora koji traje nekih 12-13 minuta... ovoga puta u glavnoj ulozi su braca Funky G, Djogani i ostali a ima i dobre tuche na kraju (mada je ipak Jet Set bolji... vidi se napredak...) _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Tue Jul 17, 2007 1:09 pm Post subject: |
|
|
Elvis mi je super kad je sve vruce i usporeno i ne mogu da se pomerim
In the ghettooo _________________ Do you want some beer?How 'bout some ether?...never mind |
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Sep 06, 2007 2:32 pm Post subject: |
|
|
| Quote: | Preminuo Lučano Pavaroti
Slavni italijanski operski tenor Lučano Pavaroti preminuo je rano jutros, 6. septembra od raka pankreasa, u svom domu u Modeni.
Njegovi harizmatični nastupi - naročito sa tenorima Plasidom Domingom i Hozeom Karerasom - doprineli su da veliki broj ljudi zavoli operu.
Pavaroti je primljen u bolnicu 8. avgusta sa visokom temperaturom, ali je nakon dve nedelje pušten na kućno lečenje.
Njegovo zdravstveno stanje naglo se pogoršalo u sredu 5. septembra, izgubio je svest i bubrezi su mu otkazali.
"Maestro je vodio dugu, tešku bitku protiv raka pankreasa, koji mu je na kraju uzeo život. U skladu sa pristupom koji je karakterisao njegov život i rad, on je ostao pozitivan sve dok konačno nije podlegao završnim fazama svoje bolesti", navodi se u saopštenju njegovog menadžera Terija Robinsona.
Sahrana proslavljenog italijanskog tenora Lučana Pavarotija biće u subotu, 8. septembra u njegovom rodnom gradu Modeni, potvrdio je gradonačelnik tog grada Đorđo Pigi.
"Sahrana će biti u subotu, a poslednji detalji će biti utanačeni sutra", rekao je Pigi televiziji Skaj TG 24.
Verski obred će biti održan u katedrali u Modeni, precizirao je gradonačelnik.
Rođen 12. oktobra 1935. godine u Modeni, Pavaroti je poticao iz muzikalne porodice. Njegov otac takođe je bio tenor, pevao je u crkvenom horu, ali nikad nije pokušao da od toga napravi karijeru.
Kao većina dečaka u Italiji, sanjao je da postane fudbalska zvezda. Pre nego što je počeo da se bavi muzikom, radio je dve godine kao učitelj u osnovnoj školi.
Godine 1955. odlučio je da postane operski pevač i počeo je da uzima časove pevanja.
Debitovao je 29. aprila 1961. godine u Ređo Emiliji kao Rodolfo u Pučinijevoj operi "Boemi". Usledila su brojna putovanja i nastupi širom sveta.
Prvi javni nastup van Italije imao je u Beogradu, ali njegova svetska slava započela je 17. februara 1972. godine nastupom u njujorškom Metropolitenu, u Donicetijevoj operi "Kći puka", kada je savršeno izveo devet visokih C i bio 17 puta pozivan na bis.
Njegova karijera potom je krenula vrtoglavim usponom. Pobede na međunarodnim muzičkim takmičenjima, brojni televizijski nastupi, video spotovi i koncerti doneli su mu popularost retku u svetu klasične muzike.
Godine 1990. udružio se sa Hoseom Karerasom i Plasidom Domingom, a nastup "trojice tenora" na Svetskom fudbalskom kupu u Italiji te godine preko televizije je pratilo oko 800 miliona ljudi širom sveta.
Dobitnik nekoliko nagrada "Gremi", Pavarotiji je bio među najbolje plaćenim operskim pevačima na svetu, a njegovi albumi su najbolje prodavani albumi klasične muzike svih vremena.
Zbog zdravstvenih problema odlučio je da se oprosti od nastupa i 2004. godine je započeo oproštajnu turneju, u okviru koje je 21. maja 2005. nastupio i u Beogradu.
Godine 2003, posle 40 godina braka, razveo se od Adue Veroni, s kojom je imao tri kćerke, a nekoliko meseci kasnije oženio se svojom 34 godine mlađom sekretaricom Nikoletom Mantovani, s kojom je dobio kćerku, dok je muško dete umrlo na porođaju.
U julu 2006. godine operisao je rak pankreasa i povukao se u svoju kuću u Modeni, gde je davao časove pevanja sve do nekoliko nedelja pred smrt.
"Imao sam sve, baš sve", rekao je u jednom od poslednjih intervjua. |
Ko je imao para imao je i srece da ga cuje uzivo maja 2005.,steta...:/ _________________ Do you want some beer?How 'bout some ether?...never mind |
|
| Back to top |
|
 |
volim_zeleno osvajac konkursa!

|
Posted: Thu Sep 06, 2007 6:23 pm Post subject: |
|
|
nisam ga nikad cula uzivo.....
ali obozavam operu inace........
steta...... _________________ Chovek koji nije hrabar ne moze biti ni poshten, jer su za poshtenje potrebne zrtve kakve kukavica nije u stanju da podnese, i potrebna je velikodushnost koju kukavica ne moze razumeti. |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|