archiaurea Forum Index archiaurea
arhitektonski forum

FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    UsergroupsUsergroups    fchat fChat  RegisterRegister  
  ProfileProfile    Log in to check your private messages Log in to check your private messages    Log in Log in 

MR & Maya

Post new topic   Reply to topic    archiaurea Forum Index -> 01000001
View previous topic :: View next topic  
Author Message
bgdn
poletarac

PostPosted: Wed Aug 06, 2008 2:53 am    Post subject: MR & Maya Reply with quote

Ja u stvari tragam za nekim ko ne koristi za arhitekturu blagodeti max-a, v-raya i mapiranih ever-modela, vec tvrdoglavo ne odstupa od MR-a i importovanja "celavih" obj-ekata..

Pretpostavljam da taj neko vec ima iskustva sa impotrovanjem modela iz cad-a u mayu, pa me zanima koliko dobro to moze da funkcionise ako su kompleksniji i koji prelazni format se pokazao kao najzahvalniji? Neki specijalni postupci pripreme modela? Do sada sam bezao od preciznog dimenzionisanja i modele uglavnom dizao nad imagePlan-ovima osnova, ali jasno mi je da importovani 3d iz cad-a daje najrealniju stvar.

Kod osvetljavanja eksterijera za sada najbolji efekat dobijam pomocu PhisycalSun&Sky uz final gathering..siguran sam da ima boljih/jeftinijih resenja?

Jel postoji jos neka varijanta za generisanje trave sem Hair-a i PaintFX, nesto sto bi savladalo vece povrsine?

Da li je moguce renderovati PintFX u MR-u bez konvertovanaj u poligone?

..za pocetak

hvala
Back to top
View user's profile Send private message
Post new topic   Reply to topic    archiaurea Forum Index -> 01000001 All times are GMT + 1 Hour

Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum