archiaurea Forum Index archiaurea
arhitektonski forum

FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    UsergroupsUsergroups    fchat fChat  RegisterRegister  
  ProfileProfile    Log in to check your private messages Log in to check your private messages    Log in Log in 

autosalon
Goto page Previous  1, 2

Post new topic   Reply to topic    archiaurea Forum Index -> GaLerija
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Lucas
zaljubljen/a

Location: U mojoj ulici ne prodaju se kifle, ne tece saobracaj i dim. U mojoj ulici nema fukare... Dedinje ;)

PostPosted: Sun Jun 29, 2008 3:59 pm    Post subject: Reply with quote

verujem da jaci brendovi imaju taj kodeks - kako bi trebao da izgleda autosalon. ako si procitao pricu sa pocetka teme, ja sam ovaj salon i projektovao upravo po filozofiji lamborghinija.

inace nabori mi nisu bili inspiracija, mada ovo lici na nabore Smile
View user's profile Send private message Visit poster's website
Urbanista
osvajac konkursa!

PostPosted: Sun Jun 29, 2008 6:03 pm    Post subject: Reply with quote

Izvini, nisam čitao, a trebao sam!

Kako misliš po "filozofiji Lamborghinija"? To nije isto kao i kodeksi koje propisuje ova kompanija?
zaljubljen/a

Location: U mojoj ulici ne prodaju se kifle, ne tece saobracaj i dim. U mojoj ulici nema fukare... Dedinje ;)

PostPosted: Sun Jun 29, 2008 6:51 pm    Post subject: Reply with quote

nije isto ali jedno proizilazi iz drugog.

ne razumem koja je poenta insistiranja na tim kodeksima? jel ti smatras da je trebalo da salon projektujem u skladu sa njima?!

nadam se da si sada procitao ceo tekst? nezahvalno je komentarisati bilo sta ako se prethodno nisi upoznao sa projektom, jer takav komentar nema nikakvu vrednost.
Urbanista
osvajac konkursa!

PostPosted: Sun Jun 29, 2008 10:31 pm    Post subject: Reply with quote

Nisam pročitao do prethodnog posta.

U arhitekturi je ponekad, nažalost, suvišno čitati obrazloženja kada se sve jasno vidi.

Automobili unutra deluju kao da ne pripadaju tom prostoru. Možda bi neki terenci više odgovarali, ili – Hummer-ov salon... Lamborghini, po meni, ne ovde...
zaljubljen/a

PostPosted: Sun Jun 29, 2008 11:14 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
U arhitekturi je ponekad, nažalost, suvišno čitati obrazloženja kada se sve jasno vidi.

jasno se vidi da je mnogo ultra kul objekat, sta?

Quote:
Možda bi neki terenci više odgovarali, ili – Hummer-ov salon... Lamborghini, po meni, ne ovde...

ccc.... nista ne shvatas. procitaj tekst ponovo Wink

salim se, vidi nemam nista protiv diskusije ali te fore kao e znas ne lezi mi, to zaj*bi, ako ti ne lezi ocekujem da cujem zasto. mada realno, nije da me zanima
kivi
zaljubljen/a

PostPosted: Mon Jul 07, 2008 7:48 am    Post subject: Reply with quote

Znaš šta, možda si trebao da obratiš pažnju na veličinu drveća pored salona, smej se , ali vizuelno smanjuju realnu dimenziju objekta. Tek kasnije na onoj montaži sa ljudima može otprilike da se oseti taj odnos .
Ne bih da misliš da sam hteo da odmah bacati hejt ( a ni ne želim bacam) , ali bolje je da ti dam svoje primedbe , pre nego odmah na startu da pohvalim Smile . Ne znam , možda mi je forma malo u pogrešnoj osi postavljena . Gore si naveo skicu , neku formu na osnovu karakteristične kinetičke sile i stava kod bika . Možda je trebalo malo više da poradiš na tome u suprotnoj osi, da se poigraš samo sa jednim komadom . Evo, sad kad posmatram ponovo, nije loše, podseća me na motor , bičnu snagu Very Happy. Ajde i forma, sve je to relativno, na kraju , bitna je ta impresija koju ti imaš u vezi same ideje, pa kako ćeš da je predstaviš , pa posle i materijalizuješ ( mislim na pravi projekat ) , imaš u stvari malo više propusta u vizuelnom predstavljanju samog projekta , nego u samoj ideji . Opet, neka se malo nataloži ideja, odmori se od gledanja ovog zadatka, pa posle godinu dana, probaj da razmisliš šta bi menjao, ne daj pritom, da te forma ograniči Smile . U svakom slučaju , bravo !
Lucas
zaljubljen/a

PostPosted: Mon Jul 07, 2008 10:48 pm    Post subject: Reply with quote

fin komentar.

nisam razumeo ovo oko ose u kojoj je objekat?
voleo bih takodje da mi kazes kako bi ti prezentivao ovaj projekat, odnosno na sta mislis kada kazes da je prezencaija losija od same ideje?
pailhead
dick-oslav?

PostPosted: Wed Jul 16, 2008 10:27 pm    Post subject: Reply with quote

Pa misli verovatno na koncept, ako si koristio ovog razjarenog bika u zaletu, trebalo je nekako rotirati ove preseke za 90 stepeni, da se taj bes, ta inercija, ta snaga oseti po duzini, a ne po sirini. Ovako se sve malo raspada, onako bi bilo dosledno konceptu.

Jesam li dobro razumeo?

"He, he...bas me interesuje kolko olaksas novacanik kad platis ratu?
Za jedno doooobro letovanje na Palma de Majorci? Na Kubi?"
Back to top
View user's profile Send private message
Lucas
zaljubljen/a

PostPosted: Wed Jul 16, 2008 10:49 pm    Post subject: Reply with quote

hm duz objekta??? ne mogu ni da zamislim na sta mislis?!
pailhead
dick-oslav?

PostPosted: Wed Jul 16, 2008 11:04 pm    Post subject: Reply with quote

||//'--------. nesto ovako

"He, he...bas me interesuje kolko olaksas novacanik kad platis ratu?
Za jedno doooobro letovanje na Palma de Majorci? Na Kubi?"
Back to top
Lucas
zaljubljen/a

PostPosted: Thu Jul 17, 2008 1:52 am    Post subject: Reply with quote

dada kontam.
shcone
poletarac

PostPosted: Wed Jan 21, 2009 9:39 pm    Post subject: Re: autosalon Reply with quote

Lucas wrote:

Na konkursu TrimiUrbanCrash 2007. sličan objekat je osvojio drugu nagradu

osnove preseci... - http://www.dominante.co.yu/lucas/osnove.pdf

Sta je lamburdzini?

Lamborghini je sportski auto za bogate ljubitelje adrenalina. Lamborghini u prevodu znaci bik i to je i osnovna filozifija ovog proizvodjaca – sirova snaga, neukrocenost, opasnost. Voznja lamborghinija je nalik jahanju bika; puna neizvesnosti i uzbudjenja. Zelja za brzinom, za opasnoscu. Vlasnik lamborghinija ne ide sa njim u kupovinu. On ga vozi krivudavim planinskim putevima pritiskajuci papucicu do daske. Bori se sa fizikom. Stalno je na ivici.

Kako se kupuje?

Lamborghini se ne kupuje kao bilo koj drugi auto. Nije dovoljno otici u autosalon sa punim novcanikom i izaci sa automobilom. Naprotiv. Novac nije dovoljan. Potrebno je ime. Dakle, potencijalni kupac odlazi u salon i obavestava ih o zelji da kupi automobil. Nakon toga osoblje autosalona krece u istragu o potencijalnom kupcu. Nakon sto su saznali ko je, cime se bavi i koj broj cipela nosi, kompletan dosije ide direktoru, koj ce odluciti da li je kupac vredan automobila.

Postoji samo 2 modela, u ukupno 6 varijanti. Radi se o kabrio i tuniranim verzijama.
Dakle – gallardo i muricelango, sa cenama od 150.000 i 250.000 za skuplji model.

Objekat

Objekat predstavlja voznju lamborghinija. Brzo, sirovo, (OSNOVNI INSTINKT?? Bez glave, osnovne emocije,... Covek se krece po pravoj liniji dok ga kosi betonski zidovi izbacuju iz ravnoteze; kao da i oni sami jedva ostaju na mestu nepomereni. Kao proklizavanje automobila u krivini. Na kraju puta su zuta vrata. Zuta je boja lamburghinija. Ova vrata se retko otvaraju. Tu je kraj puta, i cilj posete. Kupovina.

Zasto samo 6 automobila?

Manje je vise. Ovim potezom se skrece paznja na posebnost ekskluzivnost i retkost lamborghini automobila. To nije serijski automobil. On se proizvodi rucno. Svaki automobil je jedinstven, i zasluzuje svoje mesto kao predstavnik a ne kao jedan od mnogih...
Back to top
Lucas
zaljubljen/a

PostPosted: Wed Jan 21, 2009 10:58 pm    Post subject: Reply with quote

mislim da sam ga video.... ajd pusti sliku ako imas?
Post new topic   Reply to topic    archiaurea Forum Index -> GaLerija All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2

Page 2 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum